Evde Tavşan Beslemek İle İlgili Her Şey!

Evde tavşan beslemek ne kadar zor olabilir ki diye düşünebilirsin ama dikkat! Kemirgen dostlarımızın bakımına dair dikkat etmemiz gereken birçok nokta var.

evde tavşan beslemek

O güzelim kulaklar, şirin dişler ve yumuşacık tüyler… Tavşanların cazibesine kapılıp “evde tavşan beslemek nasıl olurdu ki?” diye düşünmemek elde mi? Yanıt veriyoruz: bizim için pek değil, çünkü çok tatlılar!

Tabi ne olursa olsun evde tavşan bakımı hafife almamamız gereken bir konu. Sırf şirinliklerine kapılıp yeteri kadar bilgi toplamadan onları sahiplenemeyiz. Tam da bu yüzden kemirgen dostlarımızın evlerimizde nasıl rahat edebileceğine dair rehberimiz hazır! İşte tavşan sahiplenmeden önce dikkat etmen gerekenler.

Tavşan senin için uygun bir evcil hayvan mı?

Rehberimize bu soruyla başlamak o kadar önemli ki! Öncelikle, kemirgen dostlarımız uzun ömürlü olur. Bundan ötürü onları sahipleneceksen, uzun süre bir arada olacağınızı göz önünde bulundurmalısın. Ek olarak, tavşanlar aileleriyle yakın bağlar kurar. Dememiz o ki onlarla uzun süre vakit geçirmen, ilgi göstermen şart. Tabi bir de kemirgenler üzerine yoğunlaşmış bir veteriner hekim bulmalısın. Bunlar tamamsa, geçelim diğer adımlara.

Evde tavşan beslemek için şart: iyi bir kafes!

Tavşanlar yaşadıkları ortama büyük önem verirler. Bu yüzden iyi kafes seçimi, onların mutluluğu için oldukça önemli. Peki kafeslerde neye dikkat etmeliyiz? Hemen söyleyelim: büyüklük, temizleme kolaylığı sağlayan bölümler ve tavşanının içeri giriş çıkışını rahatlatan bir dizayn. Bunlara dikkat ettiğin sürece kafes açısından sorun çekmezsin. Bu konuyu biraz daha detaylı takip etmek istersen, bu yazımıza bakmalısın!

tavşanımın ateşi var

Tavşanlarda beslenme nasıl olmalı?

Kısaca değiniverelim: ihtiyacınız olan şey saman, yeşillikler, sebzeler ve dengeli bir besin programı. Yüksek lifli gıdalar da olmazsa olmaz tabi ki! Fakat tavşan beslemek bu kadar kısaca ele alınmasa daha iyi. Ondan ötürü tavşan beslemesinde dikkat etmen gerekenleri kaleme aldığımız yazımıza göz atmaya ne dersin?

Eğitim ve tüy – tırnak bakımı

Eğitimle başlamak gerekirse, dostlarımız eğitime olumlu yanıt veren canlılar diyebiliriz. Ancak sabır, bu sürecin başarılı geçmesi için oldukça önemli. Peki tavşanlar hangi davranışlarıyla alakalı eğitim görmeli? Yanıt aslında çok net: kendilerine zarar veren davranışlar. Bunları iyi anlamak için de dostunun vücut diline özen göstermelisin. Mesela kafeslerinin demirlerini kemirmek, uygunsuz işeme ve kazma alışkanlığı dostuna zaman zaman zarar verebilir.

Gelelim tüy bakımına. Tavşanların tüylerini düzenli taramak ve tırnaklarının uzunluğuna dikkat etmek, dostlarımızın mutluluğu için olmazsa olmaz. Onları haftada bir taramalı ve tüyleri yumak olduysa hızlıca müdahale etmelisin. Tırnakları da tüyleri tararken aradan çıkarmanı tavsiye ediyoruz. Tüy bakımı ile ilgili bu yazımız, merağını giderecektir eminiz! Tırnak için ise buraya bakabilirsin!

Rehberimizi bitirdik, umarız ki ihtiyaç duyduğun her konuya değinebilmişizdir!

Paylaşan heymypet