Yeni Sahiplendiğin Yavru Kediyi İlk Kedinle Nasıl Tanıştırırsın?

Yeni sahiplendiğin yavru dostumuzu aldın eve dönüyorsun. Peki evdeki ilk kedin ne olacak? Bu yeni yavruyu nasıl karşılayacak? Eğer bu konuya dikkat etmezsen ortalık birbirine girebilir, bizden söylemesi. O yüzden uğramışken yazımızı okumadan geçme lütfen!

yeni sahiplendiğin yavru kediyi

Her şeyi araştırdın ve ikinci kediyi sahiplenme gibi büyük bir kararı verdin. Gittin bir güzel dostumuzu sahiplendin, kafesine koydun eve dönüyorsun. Peki tüm bunlardan ilk kedinin haberi var mı? Muhtemelen o masum masum günlük rutinine devam ediyor. Derken o da ne! Ufukta bir kedi daha! Şimdi biraz empati yap, sen olsan bu durumu nasıl karşılardın? Yine de meraklanmana gerek yok, dostumuz yeni sahiplendiğin yavru kediyi kabul edecektir. Sadece bir iki tane (tam olarak 8 tane) noktaya dikkat etmen gerekiyor o kadar.

YENİ SAHİPLENDİĞİN YAVRU KEDİYİ İLK KEDİNLE TANIŞTIRIRKEN İZLEMEN GEREKEN 8 NOKTA!

1. TANIDIĞIN KADARIYLA DOSTLARIMIZIN KARAKTERLERİNİ HESABA KAT

İlk kedini uzun süredir tanıdığını varsayıyoruz. O yüzden neye nasıl tepki gösterir iyi bilirsin. Mesela başka insanlarla ve hayvanlarla iyi anlaşan bir kedi olabilir. Hal böyleyse yeni dostunu da çabucak bağrına basar. Ancak eğer dostumuz biraz mesafeli bir hayvansa işler karışabilir. Yeni kedin onu gerip strese sokarsa şaşırma. Bundan dolayı ilk adımda dostunun karakterine dikkat etmelisin. Böylelikle tüm süreci dostuna göre yürütürsün.

2. İLK OLARAK KOKUDAN YOLA ÇIK

Yapman gereken gayet basit ve net. Üstelik evcil hayvan psikolojisi üzerine çalışmalar yapan Zazie Todd’un bir tavsiyesi bu. Yeni kedinin üzerinde yattığı bir battaniye, havlu ya da kokusunun sindiği herhangi bir nesneyi al. İlk kedine bu nesneyi belirli zaman aralıklarıyla birkaç kere koklat. Sonra da hemen ödül maması ver dostuna. Bu o kokuyla olumlu bir ilişki kurmasını sağlayacak.

3. KEDİLERİ DİREKT YAN YANA GETİRME

Eve geldiğinde dostlarımızı ilk etapta birbirinden uzak tutmakta fayda var. Sen alamayabilirsin ama kediler bulundukları ortama güçlü bir koku salar. Dostlarımız birbirinin kokusuna alışana kadar hiç yüz yüze gelmesinler. Sonra yeni sahiplendiğin yavru kediyi kafesine koy ve ilk kedinle aynı odaya bırak. Bırak birbirlerine tıslasınlar ya da sadece koklaşsınlar. Bir müddet sonra merak, her şeyin üstesinden gelir.

yeni sahiplendiğin yavru kediyi

4. ORTAMI YUMUŞAT

Nasıl yani diye düşünebilirsin. Daha önce hiç feromon spreylerini duydun mu? Bu spreyler patili dostlarımızın rahatlamasını sağlar. Birbirleriyle iletişimlerini de hızlandırır. Dostlarımızı bir araya getireceğin odaya önceden feromon hormonu sıkabilirsin.

5. SABIRLI OL

Bu işler asla aceleye gelmez. Kedi dostlarımız alışkanlıklarına bağlı canlılardır. Öyle bir anda eski düzenlerini geride bırakamazlar. Yine de yeniliklere de tamamen kapalı değiller. Bundan ötürü biraz sabırlı ve olumlu bir tavır takınırsan her iki dostumuz için de faydalı olur.

6. KEDİLERİ AYNI ANDA BESLE AMA UZAK TUTMAYA DEVAM ET

Yok direkt aynı kaptan yemek yemeleri ilk adımda pek mümkün değil. Sen en iyisi diğer odadaki dostunu yemek vakti kafesine koy. Sonra da kafesi ilk kedinin olduğu yere getir. Yemek yiyecekleri zaman da aynı anda yemek yesinler. Bu, yemek gibi keyifli bir aktiviteyi birbirleriyle eşleştirmelerini sağlar.

7. YENİ SAHİPLENDİĞİN YAVRU KEDİNE ÖZEL KUM KABI AYARLA

Bu o kadar kritik ki! Kediler kumlarına büyük hassasiyet gösterir. Tutup da başka bir kedinin kendi kumlarına işemesine tahammül edemezler. Bu yüzden her iki dostunun da kendine ait kum kapları olmalı. Aksi takdirde ikisinden biri sınırları ihlal ederse ortalık karışır, bizden söylemesi.

8. KEDİLERİ YAN YANA GETİR AMA MÜDAHALE ETMEYE HAZIR OL

Gel zaman git zaman patili dostlarımız birbirlerini kabul edecektir. Yine de ilk zamanlarda tetikte olmakta fayda var. Aralarında çıkacak gerginliklere hızlıca müdahale etmelisin. Hele yeni sahiplendiğin yavru kediyi iyi gözlemle. O daha oyun ne, gerçek ne bilmiyor çünkü.

İşte tavsiyelerimiz bu şekilde! Ha yok, biz yetişkin kedi sahipleneceğiz diyorsan o durum biraz farklı. Onunla ilgili yazımıza da buradan bir göz at deriz!

Paylaşan heymypet