Köpeğime Nasıl Masaj Yapabilirim? Köpeğini Masajla Rahatlat!

Hem patili dostlarımızı daha sakin hale getirmek hem de kas acılarını hafifletmek için sorman gereken tek soru: köpeğime nasıl masaj yapabilirim? Yanıt ise oldukça basit ki!

köpeğime nasıl masaj yapabilirim?

Köpeğime nasıl masaj yapabilirim sorusunu yanıtlamadan önce, köpekler masajdan hoşlanır mı sorusunu yanıtlayalım. Yanıt evet, tıpkı bizler gibi köpekler de masajtan oldukça hoşlanır! Hayvan Masaj Terapisi Başkanı Lisa Ruthig, “Köpekler rahatlatıcı masajlara bayılır.” diyor. Peki bir sonraki adım ne? Masaj tiplerini ve masaj yapma yöntemlerini öğrenmek.

MASAJ KÖPEKLERE NE SAĞLAR?

Birçok, birçok şey! Mesela:

  • Rahatlama
  • Anksiyeteyi önleme (özellikle gök gürültüsü veya havai fişeklere karşın)
  • Dostunun çektiği acıyı hafifletme
  • Sakatlık veya ameliyat sonrası kasları gevşetme (burası veteriner hekim desteği gerektirir)
  • Olumlu davranışları teşvik etme şansı

Tabii senden ufak bir ricamız var. O da hangi yöntemleri öğrenirsen öğren, ilk veteriner hekim ziyaretinde hekime bu yöntemlerden bahsetmen. Onun da onayıyla bu masajlara devam et lütfen.

“Patili dostun özellikle herhangi bir tıbbi müdahale gerektiren bir durumdaysa ona masaj yapmayı önermem. Bu işin uzmanlarından biriyim ama ben bile bu durumda köpeklerden uzak duruyorum” diyor Ruthig.

PEKİ KÖPEĞİME NASIL MASAJ YAPABİLİRİM?

köpeğime nasıl masaj

İlk olarak Ruthig’in ana felsefesine değinelim, “Eline gelen ve garip bulduğun hiçbir şeyin üzerine yüklenme”. Dostuna zarar vermek istemiyorsan bu tarz gariplikleri dürtme, kurcalama. Ek olarak, masaj esnasında bir gözün sürekli köpeğinde olsun. Dudaklarını yalayan ya da esneyen bir köpeğin keyfi yerindedir. Ancak dostun bir anda kafasını sana çevirip gözünün içine bakıyorsa canı yüksek ihtimalle acıdı. Her ne yaptıysan onu bir daha tekrarlama.

Bunları belirttikten sonra hadi başlayalım masaja:

  • Patili dostun kıpraşmayı seviyorsa, hiperaktifse ödül mamalarıyla onu sakin tutabilirsin.
  • Köpeğinin bedenine hafifçe bastır, ne sert ne de fazla hafif.
  • Sonra da elini köpeğinin bedeninde, kafasında ve kulaklarında yavaşça gezdir. Hatta bunu herhalde daha yavaş yapamam diyeceğin kadar yavaş yap.
  • Eğer köpeğin belirli bir noktadan geçerken irkiliyorsa oradan uzak dur.
  • Bunu yaklaşık 15 dakika devam ettir ve bitti gitti!

Elbette bunlara ek olarak farklı tekniklerde epey detaylı farklı farklı masajlar var. Ancak onlar eğitimini almadan yapabileceğin masajlar değil.

Üstelik masaj sırasında ikiniz de oksitosin salgılarsınız. Bu hormon köpeğinin de senin de mutlu hissetmene yardımcı olur. Hem de birlikte vakit geçirmiş olursunuz ve aranızdaki bağ güçlenir. Küçük bir masaj seansının o kadar fazla faydası var ki!

Şunu da unutmamak gerek: eğer köpeğin anksiyete sahibi bir köpekse tüm süreci daha yavaş ve sakin ele almalısın. Bir de patili dostumuz masajtan hoşlanmıyor gibiyse fazla zorlamanın anlamı yok. Nitekim her köpek bundan hoşlanacak diye bir kaide de yok!

Böylelikle köpeğime nasıl masaj yapabilirim sorusunu da aşağı yukarı bir cevaba kavuşturduk. Bir de o güzelim masaj seansına uçucu yağların cezbedici kokuları eklenmesin mi? Tabii zararlı uçucu yağları işin içine dahil etmeyerek. Uçucu yağlar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsan buradan yazımıza bekleriz!

Paylaşan heymypet