HAYVAN BAKIMI İPUÇLARI
Özellikle temizlik söz konusu olduğunda aşağıda sıraladığımız hayvan bakımı için bu ipuçları hem zamandan tasarruf etmeni sağlayacak, hem de ekonomik çözümler yaratmana yardımcı olacak…
KOLİ BANDI KULLANARAK TÜYLERİ TOPLA
Giysilerden ve evdeki tekstil ürünlerinden tüy toplamaya yarayan özel rulolar çok işe yarıyor ama dilersen kendi rulonu çok daha pratik ve ekonomik bir biçimde kendin de yapabilirsin. Duvar boyamak için kullanılan bir rulonun etrafına koli bandı sarıp ruloyu koltukların ve halıların üzerinde gezdirmen yeterli. Bant yüzeyi ne kadar geniş olursa işin de o kadar çabuk biter.
MAMA KAPLARINI ŞİŞE YARDIMIYLA DOLDUR
Sıvı deterjan ya da ayran gibi ürünlerin saplı şişeleri aslında evde birçok işte kullanılmaya çok uygun. Tek yapman gereken şişenin alt kısmıyla üst kısmını kesip ayırmak. Keserken de sapın karşısındaki kenarı biraz daha uzun bırakarak kürek etkisi yaratmak. Ardından mamaları büyük paketlerden alıp kolayca kaplara doldurabilirsin.
KUM KABININ TABANINA ÇÖP POŞETİ SER
Kedinin kum kabına kumu doldurmadan önce bir naylon çöp poşetiyle kabın dibini kapla. Ardından kumu poşetin üzerine her zamanki gibi yay. Böylece kumu değiştirirken hiç zahmet etmeden kirli kumu toparlayıp alabilirsin.
KABLOLARI PLASTİK BORULARLA KAPLA
Teknoloji ve otomotiv mağazalarında bulunan ikiye ayrılabilir plastik borular, evdeki kabloları kemiren hayvanlara karşı koruma konusunda çok iyi bir fikir. Böylece hem kemirdiklerinde elektrik çarpması gibi korkunç ihtimalleri ortadan kaldırmış hem de elektrikli aletlerinin ömrünü uzatmış olursun.
KOLTUKLARI KARBONATLA TEMİZLE
Koltuklarından pek hoş olmayan kokular geliyorsa, hiç canını sıkma ve markete gidip büyük bir kutu karbonat al. Koltuğun üzerine karbonatı bol bol serpiştir ve en az 20 dakika o şekilde beklet. Karbonat kokuyu absorbe edecek ve kumaştaki ufak lekelerin çıkmasını kolaylaştıracak. 20 dakikanın sonunda karbonatı elektrikli süpürgeyle güzelce süpürdüğünde koltuğun tertemiz olacak. Peki kedin koltuğa neden çiş yapar? Cevabı ve temizleme konusunda işine yarayacak başka ipuçları buradaki içeriğimizde.
MAMA KABINI SU DOLU BİR TEPSİYE YERLEŞTİR
Özellikle yaz aylarında karıncalar patili dostunun mamalarını bir ziyafet masası olarak görüyor olabilir. Bu durumdan kaçınmak için dostunun mama kabını 2 parmak derinliğinde su doldurulmuş bir tepsinin içine yerleştir. Böylece hem karıncaları mamadan uzak tutmuş hem de patili dostuna mamayla suyu aynı yerde sunmuş olursun.
KEK KALIBINDAN SU KABI YAP
Eğer minik dostun su kabını sık sık devirmeyi bir eğlence haline getirdiyse farklı bir su kabı denemeyi dene. Örneğin ortası delikli bir kek kalıbı kullan. Kalıbın ortasındaki deliğe bir kağıt havlu askısı ya da devrilmeyi önleyecek başka bir çubuk yerleştir, çubuğu bir yere sabitle ve ta-daaa… Devrilmez su kabın hazır…