Yavru Fare Bakımı Hakkında Bilmen Gerekenler

Bir gün uyandığında evcil farenin doğum yaptığını mı gördün? Haydaa.. hazırlıksız yakalandın değil mi? Yavru fare bakımı hakkında bilgiye ihtiyacın olacak. Endişelenme, bu konuda sana destek olacağız.

yavru fare bakımı

 

 

Farelerde yanlış cinsiyet belirlenmesi durumunda aynı kafeste yaşayan farelerden biri hamile kalır. Biz ebeveynler için de özellikle dikkatsizsek sürpriz yavrular dünyaya gelir. Böyle bir durumda kaldıysan yavru fare bakımı hakkında yavruların annesi kadar sana da iş düşüyor. Tabii ilerleyen zamanlarda.. Detayları öğrenmek için okumaya devam et.

Farenin Bebekleri Olduğu Zaman Ne Yapman Gerekir?

Doğum yapmış bir farenin mümkün olduğu kadar az rahatsız edilmesi gerekir. Aksi takdirde sinirlenip yavruları terk veya ihmal etmesi mümkün. Miniklere yiyecek ve su vermek dışında ilk birkaç hafta kafeslerini mümkün olduğunca yalnız bırakman gerekir. Bebeklere bakıp her şeyin yolunda olduğundan emin olmak cazip gelse de en iyisi işini anneye bırakmak.

Annenin yumuşak bir yuva yapabilmesi için kafese tuvalet kağıdı veya yüz mendili yerleştir. İdeal olarak, bunu farenin hamile olduğunu fark ettiğin zaman yapman gerekir.

Dostunun hamile olduğunu fark edersen, yeni gelenlere hazırlanmak için kapsamlı bir temizlik yap. Ancak bebekler doğduktan sonra bir süre kafes temizliği yapma. İlk 10 ila 14 gün kendi haline bırak.

Bol miktarda yiyecek ve su sağlaman gerekir. Ancak besleme ve sulamayı mümkün olduğunca verimli ve sakin hale getir.

yavru fare bakımıArada sırada kafese hızlıca göz atmak sorun olmaz. Ancak uzun süre oturmaktan ve izlemekten kaçın.

Anne farenin çok koruyucu olacağını ve normalden daha agresif davranabileceğini unutma. Dostunun  bu davranışı çok doğal ve endişelenecek bir durum yok.

Müdahale etmekten özellikle kaçınman gerek. Ancak nadir görülen bir nedenle bebeği hareket ettirmen gerekiyorsa, kokunun bebeğe bulaşmaması için bir kaşık kullan. Yuvadan çıkmış olsalar bile bir bebeği hareket ettirmek nadiren gerekli olur. Anne fare, genellikle başıboş yavruları alır ve yuvaya geri koyar.

Yavru Fare Bakımı

Kafeste başka dişi fare varsa, genellikle onların bakımına yardımcı olacağı için orada bırakmakta bir sakınca yok. Bununla birlikte, bazen başka bir dişi bir yavruyu devralmaya veya başka bir müdahaleye neden olmaya çalışır. Bu nedenle diğer dişilerin yeni anneye yardım ettiğinden emin ol. Kafeste erkek fare varsa, başka bir hamileliği önlemek (doğumdan kısa bir süre sonra olabilir) için onu başka yere taşımanın zamanı geldi.

Yavrular yaklaşık 3 haftalık olduklarında sütten kesilmeye hazır olur. Bu noktada erkek yavruları bir gruba, dişileri de diğerine ayırmak en iyisi.

Bol miktarda protein içeren yüksek kaliteli bir mamayla beslediğinden emin ol. Anneye besin desteği vermek için; az miktarda haşlanmış yumurta, biraz pişmiş tavuk, peynir, buğday tohumu veya köpek bisküvisi vermende bir sakınca yok.

Paylaşan heymypet