Beyaz Muhabbet Kuşu Cinsleri Nelerdir?
Söz konusu beyaz renkli muhabbet kuşları olduğu zaman bu kuşlar genelde albino cinsi olarak ifade edilir. Gövdesi ve başları beyaz olması ile beraber gözleri kırmızı olan kuş türleri arasındadır. Özellikle pigment eksikliği nedeniyle genetik rahatsızlıklarıyla olarak öne çıkarlar. Ancak kendine has bu fiziksel özelliği nedeniyle diğer muhabbet kuşları arasında bir adım öndedir. Aslında onların bu kalıtımsal hastalıkları onların güzel ve popüler olmasını sağlamıştır. Evde beslenen ve tercih edilen en güzel muhabbet kuşları içerisinde yer alır.
Beyaz Muhabbet Kuşu Özellikleri
-Albinizm adı verilen kalıtsal pigment eksikliğine sahip şekilde dünyaya gelirler.
-Tüyleri tümüyle beyazdır.
-Gözleri genellikle kırmızı olmakla birlikte başka renklerde de rastlarız.
-Parlak ışık altında baktığında tüylerinin aslında mavi, sarı ya da yeşil olduğunu görürsün.
-Çok zeki kuşlardır.
-Türdaşlarına göre daha geniş alanlarda yaşamaya ihtiyaç duyarlar.
-Diğer muhabbet kuşları gibi beyaz muhabbet kuşları da insanlarla iyi anlaşırlar. Fakat eve ilk geldiklerinde ve seninle ilk kez karşılaştıklarında çekingen davranacak ve alışmakta zorlanacaklardır.
-Bu kuşların cinsiyetlerini anlamak çok zordur. Normalde muhabbet kuşlarının burunlarının üzeri pembe renge yakınsa erkek, daha koyu renk ise kuş dişidir. Fakat beyaz muhabbet kuşlarında bu cinsiyet ayırma yöntemi her zaman işlemez.
-Erkek Beyaz Muhabbet kuşlarının sayısı dişilerden çok daha azdır. Beyaz Muhabbet kuşlarının neredeyse yüzde doksanı dişidir. Albinizmin daha çok dişilerde görülmesinin sebebi ise bilinmemektedir.
-Yalnız kalmaktan aşırı derecede rahatsız olurlar.
-Beyaz Muhabbet kuşları tüm muhabbet kuşları gibi hassas hayvanlar olmalarının yanında özel olarak deri hastalıklarına karşı dayanıksızdırlar.
Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?
Kuşun eğer dişi ise, rengi sarımsı veya koyu kahverengi, kirli beyaz ve açık beyaz renklerinde olmaktadır.
Beyaz muhabbet kuşu, konuşmak için yavruluk döneminde eğitilmeye ihtiyaç duyar. Dünyaya geldikten sonra ilk 6 aylık dönem çok önemlidir. Yavru muhabbet kuşu ile sürekli konuşur ve onunla sürekli ilgilenirsen, 6 aylık sürecin sonunda büyük ihtimalle konuşmaya başlar.
Beyaz Muhabbet Kuşunun Bakımı Zor Mudur?
Beyaz Muhabbet kuşu görünüşü itibariyle diğer muhabbet kuşlarından ayrılır. Ama bakımları ve beslenmeleri diğer muhabbet kuşlarından pek de farklı değildir. Bu kuşların da bakımında temel ihtiyaçlarının düzenli olarak giderilmesi ve temizlik ile kaliteli muhabbet kuşu yemleri ön plandadır. Fakat albinizm hastalığından muzdarip olmaları nedeniyle güneşte kalmaları sakıncalıdır.
Beyaz Muhabbet kuşlarının karakter yapısı da diğerlerinden farklıdır. Tüm muhabbet kuşları gibi insanlarla yakın ve sıcak ilişkiler kuran Beyaz Muhabbet kuşlarının yeni yaşam ortamlarına ve sahiplerine alışması fazla zaman alır. Renkli muhabbet kuşları çok daha atak ve iletişim konusunda aceleci hayvanlarken Beyaz Muhabbet kuşları başlangıçta biraz çekingen davranırlar. Kuşun kendini güvende ve rahat hissetmesi için onu kafesinden çıkarmaya çalışmamalı ve kafesinin kapısını açık bırakarak kafesi bulunduğun odaya götürmelisin. Seni iyice gözlemleyip sesine ve görüntüne alıştıktan sonra, önce yavaş yavaş sonra sık sık üzerine konmaya ve evi tanımaya istekli olduğunu gösterecektir. Fakat onun bulunduğu oda çok gürültülü olmamalı ve ani yüksek sesler kuşun yanında çıkarılmamalıdır.
Bu kuşları türünün diğer üyelerinden ayıran bir özellik de yalnızlığı sevmemeleridir. Bildiğimiz gibi muhabbet kuşları yalnız kaldıklarında depresif hissederler. Bu Beyaz Muhabbet kuşlarında daha da fazla olur. Bu sebeple bu tür sürekli seyahat edenler ve gün içinde çok yoğun çalışanlara uygun değildir. Geniş alan gereksinimi de renkli muhabbet kuşlarından fazla olduğu için büyük bir kafes ve uçacağı büyük bir eve ihtiyaç duyarlar. Yoksa açık buldukları kapı ve pencerelerden kaçarlar.