Kedi Tarağı

Kedin zaten kendini diliyle fırçalıyor diye, yardım etmeyeceğin anlamına gelmez. Bu yardımda da devreye kedi tarağı giriyor.

Elbette, kedini her zaman fırçalamana gerek yoktur. Ancak bunu yapmanın ikiniz için de birçok faydası vardır.

İşte düzenli olarak kedi tarağı kullanıp, kedini fırçalaman için birkaç neden.

Daha Az Tüy Yumağı: Tüy yumağı kedi olmanın normal bir parçasıdır. Ancak ayda sadece birkaç tüy yumağı bile bir sorun olduğu anlamına gelebilir. Tabii bu tüy yumaklarını, temizlemek için senin devreye girmen iğrenç olabilir! Ancak kedini ne kadar çok fırçalar ve fazla tüylerini almasına yardımcı olursan, ayak altında hoş olmayan, yapışkan bir sürprizle karşılaşma olasılığın o kadar azalır.

Daha Az Tüy Dökülmesi: Kedini düzenli olarak fırçalamak, örneğin günde bir veya iki günde bir, kedinin taşıdığı fazla tüy miktarını azaltacaktır. Bu da kedinden zemine daha az tüy dökülmesi, mobilyalarına sürtünmesi, elektrikli süpürgeni ve fırınını tıkaması ve kıyafetlerini kürk mantolara dönüştürmesi anlamına gelir.

Pire Tespiti: Düzenli fırçalamalar, kedinin kürkündeki pireleri veya “pire pisliğini” (pire kakası için daha güzel bir isim) tespit etmenin harika bir yoludur. Böylece küçük böceklerin kamp kurmaya çalışıp çalışmadığını anlayacaksın. Tabii ki, pireleri uzak tutmak ve pire alerjisi dermatiti, anemi ve hatta kalp solucanları gibi sağlık sorunlarını önlemek için kedini her zaman veteriner tarafından önerilen iyi bir pire ve parazit önleyici üzerinde tutmalısın.

Ağrısız Bakım: Daha yaşlı, artritli, kendini yalayıp temizlemekte zorlanan ya da diğer hareket sorunları olan bir kedin varsa, fırçalama bölümünde ona yardım ettiğin için çok minnettar olacaklardır.

Daha İyi Bağlanma: Birden fazla kedin varsa, birbirlerini tımarladıklarını sık sık fark edeceksin. Kediler bunu karşılıklı güven inşa etmenin ve sevgi göstermenin bir yolu olarak yaparlar. Böylelikle kedini fırçalayarak / tımar ederek, sende aynı güveni oluşturmaya ve halihazırda olduğundan daha fazla sevgi göstermene yardımcı olacaksın.

Kedin İçin En İyi Fırçayı Bulun

Çoğu Kedi İçin Fırçalar

Kedilerin çoğunu, daha yumuşak bir “kıl” tarafı olan çift taraflı bir fırça ve karışıklıklar için daha ince bir “iğne fırçası” tarafı olan bir fırça ile tımarlamak iyidir (endişelenmeyin, bunlar gerçek iğneler değildir).

Özellikle tüylü bir kedin varsa, büyük tüyleri çözmek için önce tarağın iğneli fırça tarafını kullanın. Ardından, fazla tüyleri almak ve tüylerinin parlak ve sağlıklı görünmesini sağlamak için kedini kıl tarafıyla iyice fırçalayın.

Uzun Tüyler İçin Fırçalar

Çift taraflı fırçayla iyi sonuç vermeyen uzun tüylü bir kedin varsa, bu uzun bukleleri çözmek için tüy dökücü veya pire tarağı deneyin.

Hassas Kediler İçin Fırçalar

Kedin biraz hassassa ve çoğu fırçanın verdiği hissi sevmiyorsa, daha yumuşak bir lastik fırça veya hatta bir tımar eldiveni deneyin.

Kedini Nasıl Fırçalarsın?

İyi haber şu ki, çoğu kedi taranmayı sever. Yine de, onları fırçalama rutinine nasıl alıştıracağını aşağıda açıkladık:

Rahat olun: Başlamak için, kedinin rahat olduğundan ve dokunulmaya açık olduğundan emin olun. “Havada olmadıklarından” emin olmak için kürklerini biraz okşayın.

Yavaş hareket edin: Fırçanın hafif darbeleriyle başlayın. Kedinin sevilmekten hoşlandığı, büyük olasılıkla sırtında, kulaklarının arasında veya çenesinin altında bulunan bölgeleri fırçalamaya başlayın.

Daha ileriye gidin: Kedin fırçalanma hissine daha açık hale geldikçe, yavaş yavaş göbek gibi daha hassas bölgelere doğru ilerleyebilirsin. Karınlarını temizlerken seni ısırmaya veya tırmalamaya çalışırlarsa, sorunu zorlamayın ve en rahat oldukları yeri fırçalamaya geri dönün. Zamanla ve sen güven oluşturdukça, tipik olarak “uçuşa yasak bölge” olan alanları fırçalamana izin verecekler.

Ödül: Her fırçalama seansını biraz oyun veya özel bir muamele ile bitirin. Böylece fırçalanmayı eğlence ve yemekle ilişkilendirmeye başlarlar.

Her kedi farklı olduğundan, doğru fırçayı bulmakta sorun yaşıyorsan veya kedin onları kavga etmeden tımar etmene izin vermiyorsa, kedinin veterineriyle veya bakıcınızla konuşun.

Elektrikli Düzeltici

Kedini fırçalarken ve tımar ederken tüy yumaklarına rastlayabilirsin. Kıvranan bir kedi için hantal ve tehlikeli olabilecek makas kullanmak yerine, kolayca fırçalanamayan tüyleri yavaşça ve nazikçe çıkarmak için tımar makaslarını deneyin. Tavsiye ettiğimiz pille çalışan düzelticiler evcil hayvanlar için mükemmeldir. Yoğun kürkleri bile düzeltir, kuaförler ve veterinerlik uygulamaları için profesyonel düzelticiler yapma deneyimine sahiptir.

Kedi Tarağı Nasıl Kullanılır?

Kedinin başından kuyruğuna hareket edin. Metal bir fırça veya ince dişli tarak kullanın. Hafifçe ancak gevşek tüyü çıkarmak için yeterli bir güçle tarayın.

Kedi Tarağı Nasıl Olmalı?

Kediler tipik olarak çeşitli tüy tiplerine sahiptir. Kürkleri uzun, kalın, ince, kıvırcık, yoğun, kısa ve tabii ki ebeveynlerine göre herhangi bir kombinasyonda olabilir.

Doğru kedi fırçasını seçmek, uğraştığın kürkün türüne ve kedinin neyi tercih ettiğine bağlıdır. New York’taki Spiffy Kitty Cat Grooming’in sahibi ve Fear-Free Certified Professional’ın sahibi olan bakıcı Linda Schmoldt, “Kedinizin sevdiği bir fırça seçin. Bir sürü farklı deneyin. Kauçuk fırçalar, tırmıklar, daha ince fırçalar ve daha fazlası var.”

Daha uzun kürkler ile ilgili tek sorun, istemeden daha fazla tüy çekilmesidir. Bu yüzden yavaş bir şekilde uygulama yapın; Eminiz ki kedinin bu uzun sürenin tadını çıkarmasını istiyorsundur.

 

Kedi Tarağı Nasıl Temizlenir?

 1) Saçı çıkarın

Fırçaya veya tarağa yapışmış tüyleri çıkarmak için parmaklarını kullan. Gerekirse, tüyleri çekmek için başka bir tarak kullanın ve sıkışmış kalıntıları gevşetmeye yardımcı olun. Mümkün olduğu kadar çıkarın. Ancak inatçı tüyler veya kir parçaları için endişelenmeyin.

2) Fırçayı temizleyin

Fırça kıllarını veya tarak dişlerini sirke, şampuan veya su solüsyonuna hafifçe batırın. Fırçanın 5 dakika kadar kısa veya 30 dakikaya kadar suda kalmasına izin verin. Zaman, fırçanın ne kadar kirli olduğuna bağlı olacaktır. Çıkarırsan ve kiri hala üzerindeyse, biraz daha ıslanmasına izin ver.

3) Silin ve durulayın

Fırçayı solüsyondan çıkarın ve kılları yumuşak bir bezle silin. Suda beklettikten sonra temizlenmesi artık daha kolay olan yapışmış kiri ve saçı çıkarmaya çalışın.

4) Kılları dezenfekte edin

Bakteri üremesini önlemek için kıllara dezenfektan sprey püskürtün. Bu adım isteğe bağlıdır, ancak aynı fırçayı farklı evcil hayvanlar için kullanırsan çapraz kontaminasyonu ortadan kaldırmaya yardımcı olur.

5) Fırçayı kurumaya bırakın

Fırçayı, kıl tarafı aşağı gelecek şekilde kurumaya bırakın. Kılların tabanında veya sapta birikmek yerine suyu fırçadan boşaltmaya yarayacaktır.

 

 

 

Paylaşan heymypet