Çift Renkli Suratıyla Apricot, Gönülleri Fethediyor!

Apricot gibi patili dostlarımızı sık sık haberlerimize taşıyoruz. Hem böyle ilginç özelliklere sahip patili dostlarımızın güzelliklerini paylaşmak, hem de onlara yönelik de bir farkındalık ve kabul oluşturmak bizim için oldukça anlamlı. Öyle ki, çift renkli suratı yüzünden Apricot’u istemeyenler de olacak, hemen sahiplenmek için sıraya girecekler de. heymypet okurları daha çok ikinci kategoridedir diye tahmin ediyoruz, haksız mıyız?

iki renkli kedi apricot

Miniminnacık patili dostumuz ile tanış, iki renkli kedi Apricot! Kendisi henüz altı haftalık, anne sütünü yeni bıraktı. Tabi ona neden İngilizcede “kaysı” anlamına gelen bu ismi verdiklerini anlamak da güç değil. Gördüğün üzre Apricot, çift renkli suratıyla benzersiz bir görüntü sergiliyor. Bilimsel insanlarının “kimera” sendromu dediği bu nadir durum ve Apricot’un geleceği birbiriyle sıkı sıkıya bağlı.

İlk olarak kimera sendromu nedir biraz daha aydınlatalım. Bilimsen anlamda kimerizm, İki bağımsız embriyonun birbirine geçmesiyle meydana geliyor. Bundan dolayı bu canlılar, 2 farklı DNA taşıyor ve bu durum türlü ilginçliklere yol açıyor. Mesela bu canlıların göz renkleri, büyük oranda birbirinden farklı renklere sahip oluyor. Bunun bilimsel ismi ise heterokromi. Bizim Apricot henüz çok küçük olduğundan dolayı heterokromiye sahip olacak mı hala belirsiz. Bunu bizlere sadece zaman gösterebilir!

APRİCOT ÇİFT RENKLİ SURATIYLA TAM BİR YILDIZ!

çift renkli Apricot

Nashville Kedi Kurtarma Derneği, iki renkli kedi dostumuzu bir inşaat alanında kardeşleriyle birlikteyken buldu. Önce bir süre annesinin gelmesini beklediler. Ancak annenin etrafta olmadığını anladıktan sonra, patili dostlarımızı barınağa götürdüler. Barınak yöneticisi Kiki, “Apricot’u sahiplendirmek için ilanlarımızı açtık. Fakat ilginç durumundan dolayı, bir müddet veteriner hekim gözetiminde kalacak. Buna rağmen Instagram paylaşımımız ciddi anlamda ilgi gördü. Kendisi şimdiden oldukça popüler!” dedi. Hem çift renkli, hem de gönüllerin sahibi!

Neyse ki farklılıklara ilgi duyan ve sırf dış görünüşü yüzünden canlıları hor görmeyen insanlar da var! Böylesi hayvanseverler sayesinde alışılagelmişin dışında yer alan patili dostlarımız da kendilerine yuva bulabiliyor. Apricot’un kimerizm yüzünden sağlık sorunları ile karşılaşma ihtimali de bilinmezliğini koruyor. Yine de onu sahiplenecek hayvanseverlerin bu sorumluluğu da ilk andan itibaren üstlenmesi gerekiyor.

Fakat bir de genetik olarak pek şanslı olmayanlar var. Özellikle insanların yanlış türetme yöntemlerinden dolayı birçok patili dostumuz genetik güçlükler çekiyor. Mesela mı? Mesela Double Merle’ler. Double Merle Starla’nın her türlü güçlüğe rağmen umut dolu hikayesini buradan okuyabilirsin!

 

Paylaşan heymypet