Rus veya Horsfield Kaplumbağası

Rus veya Horsfield kaplumbağası olarak bilinen bu türü yakından tanımak ister misin? İşte görünüşünden başlayarak türe dair tüm detayları ele aldık!

Rus veya Horsfield

 

 

Öncelikle Rus veya Horsfield türü için bilimsel olarak hangi isimle anıldıklarından başlayalım. Yazının devamında boy bilgisinden yaşam standartlarına kadar her şeyi bulman mümkün. 

Bilimsel Adı

Agrionemys Horsfieldii veya Testudo Horsfieldii bu türe bilimsel olarak verilen ad (Yakın zamanda Agrionemys horsfieldii olarak kendi tür adı verildi. Ancak hâlâ yaygın olarak Testudo horsfieldii olarak anılıyor).

Ortak isimler

Rus kaplumbağası, Afgan kaplumbağası, Afganistan kaplumbağası, Bozkır Kaplumbağası, Orta Asya kaplumbağası, Dört Parmaklı Kaplumbağa ve Horsfield Kaplumbağası.

Ömür

Yaklaşık 50 yıl

Boyut

Rus kaplumbağaları gelişimleri süresince ortalama 10-20 cm uzunluğa ulaşır.

Beslenme

Rus kaplumbağaları otlar, zehirli olmayan bitkiler, yabani otların çiçekleri ve yeşil yapraklı sebzelerle beslenmeli. Otların, yabani otların ve bitkilerin yanı sıra çeşitli yeşillikleri de beslemende sakınca yok. Meyvelerden, tahıllardan veya hayvansal proteinlerden kaçın. Kalsiyum ve D3 vitamini tozu takviyesi veterinerler tarafından bakımları sırasında önerilir.

Rus veya HorsfieldDışarıda Barınma

Rus kaplumbağalarına benzer şekilde yuva yaparlar ve gündüz ve gece sıcağında yuvalarına çekilirler. Bu, açık havadaki evcil hayvanlarının çitinin yere gömülmesi gerektiği anlamına gelir. Türler geniş bir sıcaklık aralığını tolere eder ancak nemli havayı iyi tolere etmez. Bu nedenle kuru, sıcak bir inziva gerekli olur. Sığ bir su kabı sağlamak gerekir.

Evde Barınma

Rus kaplumbağaları her zaman kapalı alanda yaşarlarsa pek iyi durumda olmazlar. Alt tabaka olarak kum/toprak içeren, ideal olarak kazmaya izin verecek kadar derin, en az 500 cm ve 1 metre arası bir muhafaza sağla. Yaklaşık 32-35 C sıcaklıkta bir güneşlenme noktası sağlanmalı ve sıcaklık gradyanı yaklaşık 21 C olmalı. Sıcaklık gradyanının daha soğuk olan ucuna bir saklama kutusu yerleştirmek gerekir. UVA/UVB üreten bir lamba da şart. Bulunduğu alanın nem oranı yüzde 60 civarında olmalı.

Rus kaplumbağası doğal olarak kış uykusuna yatar (ancak yalnızca sağlıklı kaplumbağaların kış uykusuna yatar). Yani eğer kış uykusuna yatmıyorsa sağlık taramasından geçirmek gerekir. Bu işte bir iş olabilir…

Rus kaplumbağaları hakkında derlediğimiz ilginç bilgileri nasıl buldun? Daha önce bir kaplumbağa sahiplenme deneyimin olmuş muydu? Kaplumbağaların bakımı konusunda senin deneyimlerini de çok merak ediyoruz. Ancak hala acemi bir ebeveyn olduğunu düşünüyorsan aşağıda bu konuyla alakalı seni aydınlatacak bir yazımız daha var. 

Paylaşan heymypet