MELEK BALIĞI BAKIMI
Doğal yaşam alanları Güney Amerika olan bu etkileyici balıklar ortalama 15 cm boyuna ulaşabiliyor. Çok agresif olmayan kırmızı gözlü melek balıkları, melek balığı türleri arasında en çok tercih edilenlerden. Mesela melek balığının en önemli özelliklerinden biri süzülmesi ve akvaryumdaki zarif hareketleri, ama dikkat emek lazım, her melek balığı türü Gümüş (Silver) Melek balıkları kadar zarif olmayabilir. Türleri iyi tanımak lazım, peki melek balığı türleri nelerdir?
- Silver
- Zebra
- Hayalet
- Gold
- Mermer
- Koi
- Siyah
- Albino
- İnce gövde
MELEK BALIKLARININ AKVARYUMU NASIL OLMALIDIR?
Melek balıklarının sağlıklı ve uzun ömürlü olması için geniş ve yüksek akvaryumlar birinci tercih! En az 50 cm bir akvaryum balığının rahat hareket etmesi için uygun bir yükseklik.
Ömürleri düzgün bakımla birlikte 10 yıla çıkan bu balıklar, kendisinden küçük cinslerle aynı akvaryumda olmazsa herkes için çok iyi olur.
Akvaryumlarda bitki ve obje severler, kendilerini doğal ortamlarında hissetmelerine yardımcı olmak senin elinde. Bu dostlarımızın akvaryumlarında kullanabileceğin bitki türlerine buradan göz atabilirsin.
Çok yumuşak suları sevmeyen bu balıklar için suyun pH derecesini 6.5 düzeyinde ayarlamak lazım ve 30 25-28 derece arasında bir sıcaklıkta tutmanın da hayati önemi var.
MELEK BALIKLARININ ÜREMESİ
Melek balıkları kendi eşlerini seçen balıklardır. Her balık ile çiftleşmezler. Bu nedenle üreme için en az 15 aday görmesinde yarar var, ayrıca çok titizdirler, yumurtalarını koymak için güvenli bir yer arayacaklardır.
Yavruların doğduktan sonra en az 1 ayı ebeveynleriyle geçirmesi gerekir. Ayrıca iyi bakılan bir melek balığı 10-12 ay arasında cinsel olgunluğa ulaşır. Artık o da ebeveynliği tadabilir..
MELEK BALIKLARININ BESLENMESİ
Melek balığı spirulina yosunu içeren kuru yemler ve ara sıra haşlanmış ıspanak ile beslenebilir. Yavrular ise toz yemlerle besleniyor ve gelişimleri daha düzgün oluyor.