Köpeklere Takılan Mikroçipler

Köpeklere takılan mikroçipler patili dostumuzu kaybettiğimiz veya kaybetme ihtimalimizin olduğu durumlarda çok önemli. Ancak çoğu ebeveyn bu konuda pek bilgi sahibi değil. İşte bilmen gereken her şey!

köpeklere takılan

 

 

Ne kadar dikkat edersek edelim bazen köpekler bir yolunu bulup dışarı çıkarlar. Kimlik etiketiyle birlikte mikroçip, kayıp köpeğinin sana güvenli bir şekilde geri getirilmesi için en mantıklı seçenek. Bu küçük çipler köpeğinin omzunun arasına yerleştiriliyor. İşte köpeklere takılan mikroçipler hakkında bilmeniz gereken her şey.

Köpekler İçin Mikroçipler

Mikroçip, yaklaşık olarak pirinç tanesi büyüklüğünde olur ve biyouyumlu malzemeden yapılıyor. Veteriner hekimler, büyük bir şırınga kullanarak onu köpeklerin kürek kemiklerinin altındaki deriye yerleştirirler. Bu yerleştirme kalıcı olur. İmplantasyon işlemi diğer enjeksiyonlardan daha fazla acı vermez ve lokal anesteziye gerek olmaz.

Veteriner, mikroçipin düzgün çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için bir tarayıcı kullanır. Tarayıcı, mikroçipi açmak için belirli bir frekansa ayarlanmış bir radyo dalgası kullanır ve ardından implante edilen çipe bir sinyal gönderir. Yanıt olarak çipin numarası tarayıcıya gönderilir. İletişim bilgilerin mikroçip numarasıyla eşleştirilerek kayıt merkezine gönderilir. Her mikroçipin birbirinden farklı bir numarası olur. Tıpkı parmak izi gibi.

köpeklere takılanMikroçiplerin Artıları

  • Barınaklar ve veterinerler, başıboş köpekleri tespit etmek için bunları kullanıyor. Bulunan köpeklerin mikroçipi varsa ebeveynin iletişim bilgilerini ortaya çıkıyor.
  • Mikroçipler yaklaşık 25 yıl dayanacak şekilde tasarlanmıştır.

Mikroçiplerin Eksileri

  • Ne yazık ki sistem pek düzgün çalışmıyor.
  • Piyasada iki farklı tipte mikroçip var. Popüler hale gelen ilk mikroçip 1990’lı yıllardan beri burada kullanılıyor. Avrupa’da uzun süredir kullanılıyor. Ancak aslında 2003 yılında ABD’de yaşayan evcil hayvanlar için üretilen bir ürün.

Her iki çip türü de farklı radyo frekansları kullanıyor. Bunun sonucunda, bazıları evrensel olduğunu iddia etse de, hiçbir tarayıcı mevcut tüm mikro çiplerle uyumlu değil. Barınakta köpeğinin mikroçipini okuyamayan bir tarayıcı varsa çip bu durumda işe yaramaz. Bazı barınaklarda ve kliniklerde birden fazla tarayıcı olur. Ancak çoğu birden fazla tarayıcıyı karşılayamaz (çünkü çok pahalı). Her ne kadar bazı üreticiler evrensel tarayıcılara sahip olduklarını belirtse de, mikroçipler umulduğu kadar büyük etki yaratmadı.

Paylaşan heymypet