Garnier kullanıcıları için bunu sağladı. Peki sen satın aldığın ürünlerin ambalajlarında minik bir zıplayan tavşan logosu olup olmadığına bakıyor musun? Bence bakmalısın. Çünkü bu logo satın aldığın ürünün piyasaya sürülmeden önce hayvanlar üzerinde test edilmediği anlamına geliyor.
Söz konusu logo, üreticilere Cruelty Free International isimli kâr amacı gütmeyen kuruluş tarafından sağlanıyor. Üretim süreçlerinde hayvanlara zarar verilmediğini kanıtlayan şirketler bu logoyu ambalajlarına eklemeye hak kazanıyor.
Cruelty Free International’ın listesinde 1000’in üzerinde küresel marka bulunuyor. Bunlar kozmetik, kişisel bakım, ev ürünleri ve temizlik ürünleri olmak üzere dört ana başlıkta inceleniyor.
TEBRİKLER GARNIER!
Geçtiğimiz günlerde listeye Türkiye’de de birçok ürününü bulabildiğimiz Garnier katıldı. L’Oreal’in saç ve cilt bakım ürünleri üreten kozmetik markası olan Garnier, Cruelty-Free International tarafından 18 ayılık bir denetim süresinden geçildi. Bu esnada 500’den fazla tedarikçiden elde edilen 3000’den fazla malzeme kontrolden geçirildi.
Cruelty Free International’ın CEO’su Michelle Thew haberi, “Garnier hepimizin tanıdığı küresel bir marka. Kozmetik üretiminde hayvan testlerini sonlandırmaya yardım etmek için brilikte çalışmak ve Leaping Bunny programı kapsamında resmen onaylandıklarını duyurmak önemli bir dönüm noktasu. Aylar sürdü ama Garnier tüm tedarikçilerini ve kaynaklarını titizlikle değerlendirdi. Sonuçlardan tamamen eminiz” sözleriyle duyurdu.
Bu gönderiyi Instagram’da gör
Garnier’nin Küresel Marka Başkanı Adrien Koskas ise, “Cruelty Free International tarafından Leaping Bunny programı kapsamında resmen onaylanmak gerçek bir dönüm noktası ve her zaman Yeşil Güzellik misyonumuzun önemli bir parçasıydı. Bugün Garnier, hepimiz için yeşil güzellik sunan gerçekten sürdürülebilir ve şeffaf bir marka olmak için yeşil bir adım daha attı” dedi.
Garnier ayrıca bazı kozmetik ürülerinin hayvanlar üzerinde test edilmesini zorunlu kılan Çin piyasasından çıkacağını da açıkladı.
GARNIER ÜRÜNLERİ VEGAN MI?
Zıplayan tavşan logosu Garnier’nin ve diğer markaların ürünlerinin vegan olduğu anlamına gelmiyor. Bu logoyu taşıyan ürünlerde de bal ya da balmumu gibi hayvan kaynaklı malzemeler kullanılabiliyor. Ancak Garnier’nin çeşitli vegan ürünleri olduğunu da hatırlatayım.
Cruelty Free International şimdi L’Oreal’e diğer markalarıyla da Leaping Bunny programına girme çağrısı yapıyor. L’Oreal’in buna cevabı ne olur bilinmez ama en azından Garnier’nin bir alkışı hak ettiği ortada.
Diğer markalara gelirsek, dediğim gibi 1000’den fazla logolu marka var o yüzden hepsini tek tek anlatmak biraz güç.
Ancak Cruelty Free International’ın sitesindeki arama motoru çok faydalı. Dilersen kullandığın markanın adını arama çubuğuna yazarak spesifik sonuçlar elde edebilir, dilersen de kategori seçimi yaparak tüm şampuan ya da nemlendirici markalarını liste halinde dökebilirsin.
Bu arada, sokak hayvanlarına destek olan Benim’O’nun kampanyasını görmüş müydün?
https://heymypet.com/calvin-klein-ve-tommy-hilfiger-artik-urunlerinde-egzotik-deri-kullanmayacak/