Bukalemun Kafesini Ormana Çevirecek Bitkiler

Bukalemun doğada ağaçta yaşayan bir tür sürüngen. İçgüdüleri gereği tırmanacak dallara ihtiyacı var. Üstelik kendisi güvende hissetmesi ve sakinleşmesi için yaprakların arasında olması gerek. Bütün bu nedenlerden dolayı, bukalemunların yaşam alanlarına bol miktarda bitki koymalısın. Peki ama hangi bitkileri? İşte bukalemun kafesine uygun bakımı kolay 6 bitki türü…

BUKALEMUNLARA UYGUN BİTKİLER

Bukalemun kafesi içinde salon sarmaşığı bukalemununun kafesine koymak için en iyi bitkilerden.

Salon sarmaşığı bukalemun kafesine koymak için en iyi bitkilerden.

SALON SARMAŞIĞI

Bukalemun kafesi içerisinde kullanılabilecek bitkiler arasında, birçoğumuzun evinde bulunan salon sarmaşığı gayet uygun. Bukalemunların yaşam alanlarını süsleyebilecek bu bitkinin bakımı oldukça kolay olan bu bitki çok fazla güneş istemiyor. Üstelik kolayca üretilebildiğinden bir tane alman yeterli. Boyu 180 santimetreyi bulabilen bu bitki 15-29 derece arasında kolayca yaşayabiliyor ve çok fazla nem istemiyor.

Bukalemun yaşam alanında Benjamin olursa çok mutlu olacaktır.
Bukalemun yaşam alanında Benjamin olursa çok mutlu olur.

BENJAMİN BİTKİSİ

Benjamin bitkisi, güçlü dallarıyla bukalemunun yaşam alanı için çok uygun. Oldukça da derli toplu olan bu bitkinin boyu 180 santimetreyi geçmiyor. Çok fazla ışık istemeyen bu bitkiler için herhangi bir pencere önü ya da bir UV ışık yeterli. Nemli ortamları seven Benjamin’ler için bir otomatik su püskürtücü almak iyi olabilir.

Bukalemunun tropikal bir bitk olan şefleranın yapraklarını çok sevecek.
Bukalemun tropikal bir bitki olan şefleranın yapraklarını çok sever.

BODUR ŞEFLERA

Bukalemun kafesi için bir diğer popüler bitki de şeflera. Tropikal yapraklara sahip bu bitkinin boyu 180 santimetreye kadar çıkabilir. Üstelik esnek gövdesini bukalemununun ihtiyacına göre eğip bükebilirsin. Tayland kökenli bir bitki olduğu için sıcak ve nemli ortamları seven şeflera ışık da ister.

Bukalemun kafesi içinde kırmızı yeşil yapraklarıyla kronoton bukalemununun çok seveceği bir bitki.
Kırmızı yeşil yapraklarıyla kronoton bukalemununun çok seveceği bir bitki.

KROTON

Kroton, bukalemun kafesi habitatına renk katacak canlı bir bitki. Endonezya ve Malezya’nın ormanlarından gelen bu bitkinin boyu 3 metreye kadar çıkabiliyor. Ancak saksıda yetiştirmek bitkinin boyunu 60-90 santimetre aralığında tutuyor. Yaprak şekil ve renkleri değişkenlik gösteren krotonlar ılık nemli ortamları ve bol ışığı seviyor.

Sağlam dalları olmasa da bukalemunun dracaena marginata'ya tırmanmayı çok sevecek.
Sağlam dalları olmasa da bukalemun dracaena marginata’ya tırmanmaktan keyif alır.

DRACAENA MARGİNATA

Bukalemunun yaşam alanına koyabileceğin bu bitki neredeyse hiçbir şey istemez. Afrika kökenli olduğu için az ışığa ve çok az suya alışkın olan Dracaena’yı hiç bitki bakmamış kişiler bile kolayca yaşatabiliyor. Boyu en fazla 2,4 metre olan Dracaena, çok yavaş büyüyor. Sıcağı sevse de soğuğa da dayanıklı ancak yapraklarına ara sıra spreyle su sıkmak iyi bir fikir. Bu bitkinin tek olumsuz yanı zayıf gövdesinin ve yapraklarının bukalemunun ağırlığına zor dayanması. Üstelik yatay büyüyen dalları da yok ama bukalemunlar yine de gövdesine tırmanıp yaprakları arasında saklanmaktan keyif alıyor. Bukalemununa nasıl su içirebileceğini de bu içeriğimizden öğrenebilirsin.

Bukalemunun rengarenk çiçekleriyle Japon gülüne bayılacak.
Bukalemun rengarenk çiçekleriyle Japon gülüne bayılır.

JAPON GÜLÜ

Çiçekçilerde çok sık karşımıza çıkan bu çiçekli bitki, bukalemunun kafesini oldukça güzelleştirebilir. Anavatanı Çin olan Japon gülü 5,5 metreye kadar uzayabiliyor ancak saksıda bakıldığında kafesin sınırları içinde kalıyor. Çok nazlı bir bitki olmasa da gövdesinin güçlenmesi ve çiçeklerinin açılması için bol miktarda ışık görmesi şart. Üstelik bu bitkiyi kolayca budayıp şekillendirebilirsin. Budadığın dalları kullanıp kolayca çoğaltabileceğin Japon gülü bu açıdan da oldukça ekonomik bir bitki.

This post was created with our nice and easy submission form. Create your post!

Paylaşan heymypet