Akvaryum Satın Almadan Önce Bilmen Gerekenler

Balıkların için yeterli olmadığını düşündüğün akvaryumu değiştirmek mi istiyorsun? Bir önceki akvaryum alma deneyimin olumsuz mu sonuçlandı? İşte akvaryum satın almadan önce bilmen gerekenler…

akvaryum satın

 

 

Çoğu zaman yeni akvaryum sahipleri, yeni akvaryumlarıyla ilgili kötü bir ilk deneyim yaşarlar. Aşağıda senin için ele aldığımız akvaryum satın almadan önce bilmen gerekenleri okursan bu sorunu birlikte çözeriz. Deneyimli akvaryum sahibi için bile planlama iyi bir fikir. Yeni bir akvaryum kurarken dikkate alınması gereken en önemli ve temel konulardan ikisi maliyet ve boyut. Her iki durumda da insanlar genellikle neye ihtiyaç duyulduğunu hafife alır.

Maliyet

Akvaryum almak isteyen kişiler, genellikle özel bir paketteki fiyat etiketini görür ve daha ucuz olanı direkt tercih eder. Ancak bu ucuza alıp kurtulman gereken bir hobi değil. Başlamanın iyi bir yolu, ihtiyacın olan şeylerin bir kontrol listesini hazırlamak. Çünkü içerisinde bir canlı yaşayacak ve en iyi şartlarda olması gerek.

Kontrol Listesi Yap

Giderler arasında; akvaryum ve sehpa, ışık, ısıtıcı, termometre, filtre, çakıl, süslemeler, su arıtma, su test kiti, ağ ve temizlik malzemeleri yer alıyor. Bunların hepsi balıklara ve onların yiyeceklerine ek olarak alman gereken şeyler.

Başka bir seçenek de kullanılmış ekipmanı aramak. Kullanılmış akvaryumların sızıntı yapma, ısıtıcıların veya filtrelerin hiç çalışmama ihtimallerini unutma. Almadan önce test etmekte fayda var. Kolayca temizleneceği için kirli camlardan veya dekorasyonlardan çok korkma. Ancak çizikler ve çatlaklar düzeltilemez; bu nedenle kullanılmış ekipmanı hasar açısından yakından kontrol et.

akvaryum satınBoyut

İlk kez akvaryum alıyorsan 30 litrenin altındaki akvaryumlardan kaçın. Küçük akvaryumların yönetimi büyük akvaryumlara göre çok daha zordur çünkü toksinler küçük su hacminde çok hızlı bir şekilde birikir. Daha az su olduğunda sıcaklık değişiklikleri ve su kimyası değişiklikleri de çok hızlı gerçekleşir.

Kaçınılması gerekenler, sevimli mini akvaryumlar. Minik akvaryumlardaki bazı paket fırsatlar makul fiyatlı gibi görünse de ilk kez akvaryum sahibi olacaklar için pek de iyi değil. Mümkünse 75 litrelik veya daha büyük bir akvaryum seç.

Ağırlığı Düşün

55 litreden büyük bir akvaryumun, doldurulduğunda 90 kilodan fazla ağırlığa sahip olacağını ve raf veya masa yerine bir stant üzerine yerleştirilmesi gerektiğini unutma. Ayrıca, akvaryumu koymak için doğrudan güneş ışığı almayan veya balığa zarar verebilecek cereyan veya aşırı sıcaklıklara maruz kalmayan bir yere ihtiyacın olacak.

Konumun zaman zaman ıslanabilecek durumda olması da gerekir. Bakım yapılması, balık ve diğer öğelerin tanka eklenmesi veya çıkarılması akvaryumun etrafına su sıçratır. Masaüstünde veya ıslanabilecek kitapların olduğu bir rafın üzerine koymayı düşünüyorsan bunu aklında bulundur.

Balık Sayısı

Son olarak, beslemek istediğin balığın boyutu ve sayısı konusunda gerçekçi ol. İhtiyaç duyulan akvaryumun boyutunu belirleyecekler ve bu da sonuçta onu yerleştirmek için ihtiyaç duyacağın alanı etkileyecek. Daha büyük bir akvaryum seçsen bile, bakımı kolay birkaç küçük balıkla başla. Deneyim kazandıkça daha zorlu balıklar eklemek iyi bir fikir.

Kısacası ilk başlarken akvaryum büyüklüğü için büyük, balık sayısı için küçük düşün. Ekipman satın almadan önce plan yap; başarı şansın daha yüksek olur.

Paylaşan heymypet