Yeni Başlayanlar İçin: Akvaryum Nasıl Doldurulur?

Akvaryumlar içlerindeki rengarenk balıklar ve bitkilerle evlerimize güzellik katıyor. Ancak birçoğumuz ışıl ışıl bir akvaryuma çok özensek de cesaret edip ilk adımı atamıyoruz. Sen de onlardan biriysen kaygılarını bir kenara bırak ve kolları sıva. Çünkü bugün işin ilk basamağı olan “Akvaryum nasıl doldurulur?” sorusunun cevabını veriyoruz.

Akvaryum Nasıl Doldurulur

Yazımızın “Akvaryum nasıl doldurulur?” kısmına geçmeden önce ihtiyacın olan eşyalardan bahsedeceğiz. Akvaryumu doldurmaya başlamadan önce gerekli ekipmanın tamamına sahip olmalısın. Çünkü tam işe başlamışken eksik bir şeyler olduğunu fark edip, akvaryum mağazasına gitmek zorunda kalmak istemezsin.

Eğer akvaryumun, filtre cihazın, ısıtıcın ve ışıkların hazırsa ve doğru şekilde monte edildiyse her şey yolunda demektir. Ayrıca akvaryuma yerleştireceğin taşları ve dekorları da güzelce yıkamayı ihmal etme. Son olarak bu işin aşağı yukarı 45 dakika süreceğini de unutma.

Akvaryum doldururken ihtiyacın olacak şeyler de şöyle:

  • Akvaryum ve ekipmanları
  • Klor arıtma sıvısı
  • Temiz bir kova
  • Temiz bir yemek tabağı
  • Yıkanmış taşlar ve aksesuarlar

AKVARYUM NASIL DOLDURULUR?

  1. Bir şişe klor temizleme sıvısı al.
  2. Bir kova satın al ve üzerine “Akvaryum için” etiketi yapıştır. Bu kovaya asla sabun ya da deterjan koymamalısın. (Eski kovalar ancak geçmişte içlerinde kimyasal bulunmadığından emin olduktan ve çamaşır suyuyla güzelce temizlenip durulandıktan sonra kurutularak kullanılabilir.)
  3. Akvaryumun dibinde taşlarla 5-8 santimetre kalınlığında bir katman oluştur.
  4. Temiz tabağı taşların üzerine yerleştir. Tabakta da deterjan kalıntısı olmamalı. Eğer emin değilsen 5 dakika çamaşır suyu çözeltisinde beklettikten sonra akan suyla güzelce durula ve ardından havayla kurut.
  5. Soğuk suyu açıp birkaç dakika akıt. Böylece borulardaki kalıntılar ve mineraller temizlenecek.
  6. Kovanın üçte ikisini ya da dörtte birini suyla doldur. (Çok fazla ağırlık kaldıramıyorsan miktarı azaltabilirsin.)
  7. Suyu akvaryumun içindeki tabağın üzerine doğru azar azar dök.
  8. Akvaryumun yarısı dolana kadar 6’ncı ve 7’nci adımları tekrarla.
  9. Bitkileri ve aksesuarları yerleştir. Bunların hepsinin iyice yıkanmış olduğundan emin ol. Taşlarını akvaryum mağazasından almaya çalış. Kaynağını ve pH değerini bilmediğin taşları koymanı tavsiye etmiyoruz. Taşların pH değerini buradaki ipuçlarıyla anlayabilirsin.
  10. Isıtıcıyı ve filtreyi monte et ancak henüz fişe takma.
  11. Akvaryum dolana kadar 6’ncı ve 7’nci adımları tekrarla.
  12. Tabağı çıkar ve klor temizleme sıvısını üzerinde tarif edildiği gibi ekle. Varsa bakteri kültürü de ekleyebilirsin.
  13. Filtreyi ve ısıtıcıyı çalıştır ve balıkları içine koymadan önce akvaryumun en az 24 saat boş kalmasına izin ver. (Balıkları satın almadan önce akvaryumun büyüklüğünün seçtiğin türe uygun olduğundan emin ol.)

Paylaşan heymypet