Rainbow Muhabbet Kuşu Özellikleri

Muhabbet kuşları, çeşitli renk ve işaretlerle gelen inanılmaz küçük kuşlar olarak bilinir. Bunlardan en güzellerinden biri rainbow muhabbet kuşu. Haydi birlikte rainbow muhabbet kuşu hakkında  bilgi edinelim.

rainbow muhabbet

 

 

Hiç şahsen bir rainbow muhabbet kuşu görmediysen, adından onların birkaç rengin güzel bir kombinasyonu olduğunu tahmin edebilirsin. Ancak rainbow muhabbet kuşları tam olarak nedir ve standarttan nasıl farklıdırlar?

Rainbow Muhabbet Kuşu Nedir?

Rainbow muhabbet kuşları ile yabani muhabbet kuşları arasındaki tek gerçek fark renktir. Rainbow mutasyonu, birkaç renk mutasyonunun bir kombinasyonundan oluşur.

Tahmin edebileceğin gibi, tüm bu renk mutasyonlarını birleştirmek çok fazla zaman ve planlama gerektirir. Bu nedenle bu rengi görme olasılığın oldukça düşük.

Rainbow muhabbet kuşları yetiştirmek diğer kuşlara nazaran biraz zor. Ancak doğru genetik ile bunu gerçekleştirebilirsin.

Rainbow Muhabbet Kuşu Boyutu

Gökkuşağı muhabbet kuşları Amerikan, İngiliz veya ikisinin karışımı olabilir. Amerikan muhabbet kuşları genellikle 6-7 cm uzunluğunda ve 30-50 gramdır. 

Bu arada, İngiliz muhabbet kuşları 10 cm uzunluğa ve 40-63 gram ağırlığa kadar çıkabilir.

60 gramlık bir Amerikan muhabbet kuşu aşırı kilolu olurken, 30 gramlık bir İngiliz muhabbet kuşu ciddi şekilde zayıf olacaktır.

Muhabbet kuşunun boy açısından nerede olması gerektiğini bilmek, evcil hayvanını uygun ağırlıkta tutmana ve böylece sağlık sorunlarından kaçınmana yardımcı olur.

Rainbow Muhabbet Kuşları Ne Kadar Yaşar?

Uygun beslenme ve bakım ile rainbow muhabbet kuşları 10-15 yaşına kadar yaşayabilir.

Gökkuşağı muhabbet kuşunuzu sahiplenmeden önce, hatlarının sağlığına ve uzun ömürlülüğüne odaklanan birisinden sahiplendiğine emin ol. Bu, yeni evcil hayvanının ömrüne birkaç yıl ekleyebilir.

Rainbow Muhabbet Kuşları Konuşabilir mi?

Sohbet etmek için bir kuş arıyorsan, gökkuşağı muhabbet kuşu muhtemelen senin için doğru seçim değil.

Muhabbet kuşları sesleri, ıslıkları ve şarkıları taklit etmekten mutlu olur. Ancak çoğu kelime öğrenme yeteneğine sahip değil. Bu ses tellerinin kapasitesinden kaynaklanır ve zekalarının bir yansıması olmaz.

Muhabbet kuşuna ıslık çalmayı öğretmek istiyorsan, bunu yapmanın en iyi yolu şarkıları onun için bir döngüde çalmak. Böylece ezberleyebilir. Kuş eğitimi videoları için YouTube’a göz at. Onları gün boyunca açık bırakabilirsin.

rainbow muhabbetRainbow Muhabbet Kuşu ve Rainbow Pul Muhabbet Kuşu Arasındaki Fark Nedir?

Gökkuşağı muhabbet kuşları ve gökkuşağı pul muhabbet kuşları birbirine çok benzer..

En büyük fark, pullarla gösterilecek, ancak gerçek gökkuşakları olarak göstermeyecek olan kanat tüylerindeki siyah çerçevedir.

Gökkuşağı pullu muhabbet kuşu, clearwing mutasyonunun pul mutasyonu ile değiştirilmesiyle oluşturulur.

Bunun nedeni, clearwing mutasyonunun nispeten nadir olması. Bu nedenle yetiştiriciler rainbow üretmek için mücadele eder. Böylece, berrak kanadı pul mutasyonuyla değiştirerek, yetiştiriciler gökkuşağı muhabbet kuşlarına benzeyen muhabbet kuşlarını çok daha kolay yaratabilirler.

Bununla birlikte, gökkuşağı pul muhabbet kuşları gerçek gökkuşağından ayrı kabul edilir. Kuruluşlar yalnızca “gerçek” veya “klasik” gökkuşaklarını gerçek gökkuşakları olarak kabul edecek ve diğerlerini dikkate almayacaktır.

Pul mutasyonu, gerçek veya klasik gökkuşaklarına benzer muhabbet kuşları yaratabilir. Bir gösteri muhabbetine ihtiyacınız yoksa pul gökkuşakları iyi bir seçimdir çünkü üremeleri daha kolaydır.

Gökkuşağı pullarının gökkuşağı muhabbet kuşları olarak gösterilmesine izin verilmez.

Rainbow Pul Muhabbet Kuşları Nasıl Belirlenir?

Pul mutasyonu kanatlardaki, boğazdaki lekelerdeki ve kuyruk tüylerindeki işaretleri değiştirir. Aşağıdakilerle karakterize edilir:

  • Kanat tüyleri, merkezi sarı veya beyaz olan siyah bir kenara sahiptir.
  • Herhangi bir boğaz lekesi kısmen veya tamamen eksiktir. Mevcut olduklarında sarı veya beyazdırlar.
  • Kuyruk tüyleri, kenara yakın ince bir çizgiye sahip olabilir veya düz beyaz veya sarı olabilir.

Çift faktörlü pul, hafifçe seyreltilmiş bir renge sahip saf sarı veya beyaz bir muhabbet kuşu oluşturur.

Gökkuşağı pulunu gerçek gökkuşaklarından ayırt etmek kolay olabilir. Pulların çoğunun kuyruğunda ve kanat tüylerinde siyah bir astar bulunur. Bu astar olmadan bile pul desenini belirlemek kolay.

Çift faktörlü pullarla işler daha da zorlaşıyor; bir çift faktör pulu nadiren bir opalin mutasyonu kadar seyreltilir. Yine de onları gerçek bir gökkuşağından ayırmak zor olabilir.

Paylaşan heymypet